Patryk Dziamski
Szef kuchni i właściciel Restauracji Aroma, doradca kulinarny nastawiony na odkrywanie nowych trendów kulinarnych. Członek Stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna oraz Poznańscy Kucharze Razem. Uczestnik 4 edycji programu Top Chef, Ambasador marek : Octim, Mp Concept, Hafte. Manager kuchni Kina Kulinarnego Transatlantyk w latach 2013-2018r.
Juror konkursów kulinarnych:
- Mistrzostwa Polski w przygotowaniu jesiotra – 2019 r.
- Gęsina nie tylko na Św.Marcina – 2017 r.
- L’Art de la cuisine Martell 2016 r. I 2017 r.
- Kulinarny Talent – Robert Sowa – 2017 r.,
- Trendy Chef – 2014 r. I 2015 r.
- orszowe Żniwa 2014 r. I 2015 r.
- Primerba Cup – 2015 r.
Od 8 lat zaangażowany w nauczanie praktyczne w szkołach o profilu gastronomicznym. Twórca Dziamski Concept Rest, który z powodzeniem otwiera i oddaje gotowe projekty gastronomiczne w całej Polsce. Od 2009r. podróżuje po świecie i kształci się u najlepszych szefów kuchni. Współorganizator wielu wydarzeń gastronomicznych w całej Polsce takich jak : Kuchnia Kina Kulinarnego Transatlantyk, Poznańscy Kucharze Razem, Rentowna Restauracja.
Ernest Jagodziński
Szef Jutra 2016 wg. Gault&Millau Tour 2016. Chef executive w restauracji CUCINA, gdzie odbyła się II edycja Poznańskich Kucharzy Razem. Zwycięzca licznych konkursów kulinarnych, m.in. L’Art de la Cuisine Martell. Właściciel Restauracji „Autentyk”.
Tomasz Purol
Zwycięzca 5. edycji programu Top Chef. Aktualnie szef kuchni restauracji Blow up Hall w Poznaniu, wcześniej szef kuchni restauracji Concordia Taste. Zdobywca brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie (2012 r.) oraz Kulinarnego Pucharu Polski (2007 r.).
Dawid Klimaniec
Kucharz z 14 letnim doświadczeniem, kreatywny zwolennik naturalnych smaków w nie oczywistej odsłonie. Przygodę z gastronomią rozpoczął na Śląsku, zaraz po ukończeniu szkoły gastronomicznej, swoje doświadczenie zaczął zdobywać w Pszczyńskich restauracjach takich jak Stara Piekarnia czy Frykówka. Jest laureatem wielu konkursów kulinarnych m. in. Cieszyńskie Smaki, Międzynarodowy festiwal Pstrąga czy Mistrzostw Polski w podawaniu Baraniny. Po 7 latach od rozpoczęcia zawodowej pracy, postanowił wyjechać za granicę by rozszerzyć swoje umiejętności. Karierę zagraniczną rozpoczął jako Chef de Partie w Hotelu „Radisson Blu” w Belfaście, po niespełna dwóch latach został Sous Chefem w jednej z najlepiej prosperujących restauracji w Belfaście, która bazowała na regionalnych produktach Północnej Irlandii „Made in Belfast”, po Made in Belfast został Head Chef’em w „Restaurant 25” lecz tak na prawdę miejscem, które ukierunkowało go najbardziej była Restauracja „OX” prowadzona przez niesamowity duet… Stephena Toman i Alaina Kerloc’h, którzy swoje doświadczenie zdobywali m. in. we Francji w trzy gwiazdkowej restauracji Le Taillevent*** w Paryżu. W 2015 roku Ox znalazł się w World’s 50 Best Restaurants a w 2016 zdobył jedną gwiazdkę Michelin, którą utrzymuje do dziś. Podczas gastronomicznej przygody w Ox Dawid miał przyjemność pracować w świetnym zespole zaczynając od Starter Section a skończywszy na pasie u boku Stephena, odpowiadając za Meat&Fish Section. Po powrocie do Polski wrócił do Pszczyny na Śląsku, gdzie rozpoczął pracę w Punkt ‚G’astronomiczny Bistro&Bar, lecz w poszukiwaniu swego miejsca, w którym będzie mógł się spełniać i przelać swoje pomysły i zdobyte doświadczenie na talerz, rozpoczął pracę jako Szef Kuchni w Restauracji FIGA w Plewiskach.
Sergiusz Hieronimczak
Executive Chef, kwalifikacje zdobył w prestiżowym Westminster Kingsway College w Londynie, posiada również Advanced Diploma in Culinary Arts Kitchen/Larder. Przez ponad 10 lat, szlifował swoją pasje w Londyńskich restauracjach. Należały do nich Hotel Mandarin Oriental, Hotel Wyndham Grand on Chelsea Harbour, 606 Club oraz takie restauracje jak, Payton Byrne, Grambles i wiele innych. Przez 10 lat był redaktorem działu kulinarnego w polonijnym tygodniku Cooltura. Po powrozie z Wielkiej Brytanii pracował w Poznaniu w Zagrodzie Bamberskiej jako Szef Kuchni. Był tez Szefem do Spraw Rozwoju w firmie Unilever Polska Sp. z o.o. Następnie przez rok zajmował się rozwijaniem gastronomi w firmie Holliday Park & Resort nad polskim morzem. Od sierpnia 2018 jest pełni funkcje Executive Head Chef w restauracji NIFTY no 20 w Hotelu PURO w Poznaniu
Uwielbia kuchnię polską, śródziemnomorską i Fusion. Jest obrońcą pełnej złych skojarzeń kuchni angielskiej. Uwielbia historię, szczególnie tę związaną z rozwojem gastronomii. Był finalistą V edycji TOP CHEF POLSKA.
Jakub Kasprzak
Szef kuchni restauracji Lumière, w której odbędzie się najbliższa edycja Kucharzy Razem i gospodarz nadchodzącego wieczoru. Odbył liczne praktyki w restauracjach m.in. w USA, Kanadzie, Norwegii czy Austrii.
Michał Kuter
Absolwent prestiżowej szkoły kulinarnej Westminster Kingsway College. Współtworzył książkę „Anglia kucharska rzeczywistość”. Na co dzień prowadzi restaurację A nóż widelec – polecaną przez Żółty Przewodnik Gault&Millau 2016.
Dawid Łagowski
Finalista znanego programu kulinarnego TOP CHEF.
Na codzień szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, rekomendowanej przez Slow Food Polska.
Artur Stokarczyk
Wyróżniony przez Gault&Millau Tour 2016 i uhonorowany tytułem Szefa Roku 2016.
Tworzy i prowadzi kuchnię w poznańskiej restauracji MUGA.
Tomasz Tarkowski
Dyrektor F&B Concordia Design, w tym restauracji Concordia Taste. Wcześniej Manager Restauracji Cucina88 w 5* City Park Hotel and Residence, odpowiedzialny za jakość i standard potwierdzony 3 czapkami Gault&Millau. Od 8 lat związany z fundacją Transatlantyk, współtwórca restauracji POP-UP Kuchnia Transatlantyk oraz cyklu kolacji 88 Hands Dinner, członek inicjatywy Poznańskich Kucharzy Razem. Odpowiedzialny za organizację największych gal kulinarnych w Polsce min. Gault&Millau, Kino Kulinarne, Magazyn Wino. Na co dzień miłośnik sportu, aktywnego trybu życia i dobrej kuchni.